Bli kjent med Christina
Hun er en dedikert frontend-utvikler og jobber i dag som ekspert på brukervennlighet og universell utforming i Epinova.
Hva jobber du med nå?
Nå sitter jeg med utvikling av nytt nettsted for Askerbibliotekene. Etter kommunesammenslåingen var det behov for en felles plattform for bibliotekene innenfor det nye Asker. Jeg er i det samme teamet som for ikke lenge siden publiserte de nye nettstedene for nye Asker kommune, og begge prosjektene har vært veldig morsomme å jobbe med.
Jeg jobber spesifikt med implementering av responsivt design som gjør siden brukervennlig i alle skjermstørrelser, samt at jeg sørger for å gjøre sidene universelt utformet og tilgjengelige for alle. Dette innebærer mye testing mot verktøy som blant annet Siteimprove, som kontrollerer at koden jeg har skrevet gir tilstrekkelig hjelp for de som for eksempel har nedsatt syn, eller motorikk. Her er det vanskelig å være feilfri, men målet er å komme så nært som mulig. Den største utfordringen i dette arbeidet er bruk av tredjepartsverktøy, hvor man ikke har full kontroll over hva som blir generert.
Når ble du først interessert i IT og programmering?
Mitt første møte med data må være den gangen vi fikk internett hjemme. Jeg var kanskje 10 år da jeg fikk interessen for å lage hjemmesider, og jeg var innom både GeoCities, drag and drop-verktøy og Microsoft FrontPage. Jeg ble aldri helt fornøyd med noen av måtene å bygge hjemmesider på, og fant ut at jeg skulle lære meg byggestenene HTML og CSS for å få full kontroll. Jeg lærte meg det relativt fort, og kodet alt i Notepad – som ikke tilbød noe som helst hjelp når det kommer til advarsler om feil eller fargesortering av koden. Jeg lagde alt fra blogger, heste- og kattesider, samt virtuelle staller (tegnet i paint) som man kunne klikke seg rundt i. Fantasien var virkelig på sitt aller beste på den tiden.
Denne bakgrunnen er nok mye av grunnen til at jeg valgte å gi studiet på anvendt datateknologi en sjanse, da jeg i utgangspunktet ikke hadde noen idé om hva jeg ønsker å drive med. Det er en beslutning jeg har vært veldig fornøyd med i ettertid!
Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut for deg?
Jeg bor i Hønefoss, så tar hjemmekontor et par dager i uken. De dagene jeg reiser inn på kontoret står jeg opp rundt klokken fem og sover meg gjennom en busstur inn til Oslo sentrum. Der starter jeg dagen med å sjekke om det har skjedd noe over natten som krever prioritet, for så å sette opp en plan for dagen. En kopp kaffe, eller en energidrikk må til for å sette i gang maskineriet, og så er det bare å kode.
Hverdagen går som sagt i å implementere design, teste og kvalitetssjekke kode, prøve, feile og lykkes. Hvis man har noen spørsmål eller utfordringer gjennom dagen er hjelpen aldri langt unna – enten vi triller over til en nærsittende kollega, eller slenger ut et spørsmål på Workplace eller Slack. En kaffepause må også til nå og da. Ofte kan en god samtale med kollegaer om helgens fantestreker gi hjernen tid til å løse et problem du hadde da du løftet den tomme kaffekoppen.
Jeg jobber ofte med kollegaer som har sin lokasjon i andre byer, og vi kommuniserer og samarbeider flere ganger gjennom hele dagen via Slack. Jeg sjekker også jevnlig Workplace hvor det ofte legges ut tips, triks eller utfordringer vi må være klar over.
Når var ditt første møte med Epinova?
Jeg kjente flere som jobbet i Epinova, og en av dem tok en kaffe med meg og beskrev sin arbeidshverdag. Jeg gikk med på å starte en intervjuprosess og ble med ett solgt av det tunge fagmiljøet, menneskene jeg møtte og det gode inntrykket jeg fikk. Kort tid etterpå begynte jeg i Epinova som frontend-utvikler. Nå som jeg har jobbet her i et par år kan jeg meddele at det inntrykket jeg fikk den gangen fortsatt står. Mine kollegaer er flotte mennesker og ikke minst faglig dyktige.
Det jeg liker spesielt godt er at arbeidsmiljøet består av en blanding av gode mennesker som er forskjellige, men på en måte også like. Vi både utfordrer og støtter hverandre. Jeg føler meg ivaretatt og det er god orden og struktur internt. Faglig er det utarbeidet gode retningslinjer, og vi har verktøy lett tilgjengelig som gjør at jobben går knirkefritt. En av de tingene jeg har satt stor pris på når jeg begynte her er at vi jobber tett sammen i team. Vi løser utfordringer sammen og før deploy sjekker vi hverandres kode. Resultatet blir høy kvalitet og fornøyde kunder!
Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?
Fritiden går blant annet til matlaging, TV-titting, Mario Kart-dueller med samboeren. Trasking i skogen og en og annen tur til mine hjemtrakter på Nesodden for å besøke familie og venner. Men den største okkupanten av min fritid er nok hesten min Nova, som jeg har hatt i nesten 8 år.
Nova var et impulskjøp under studenttiden, da jeg egentlig ikke hadde verken planer om, eller økonomi til å eie en hest. I tillegg kjøpte jeg henne uten å se henne i virkeligheten først, og importerte henne fra Danmark. Hun var på den tiden unghest og måtte lære alt, også å bli ridd på. Men det gikk veldig bra alt sammen, og jeg har ikke angret ett sekund på kjøpet. Hun har blitt en av flere bekreftelser på at det er lurt å følge magefølelsen.
Det er altså en litt artig tilfeldighet med navnet «Nova», men første gang når jeg hørte om Epinova og Nova Consulting Group tenkte jeg umiddelbart at der må jeg jo bare jobbe. Litt som fleip den gangen, men så ble det visst sånn til slutt likevel!
(Intervjuet ble skrevet våren 2020)
Bli kjent med folka våre
Hvem er vi, hva er vi opptatt av og hvordan jobber vi?
-
Bli kjent med Anders
- Helt fra mitt første møte med Epinova har inntrykket vært at selskapet består av en gjeng hyggelige folk, med et høyt faglig nivå som får jobbe med spennende prosjekter.
-
Bli kjent med Kristian
- Mitt første møte med data var på slutten av 80-tallet da min far og jeg bygde vår egen datamaskin.
-
Bli kjent med Christina
Hun er en dedikert frontend-utvikler og jobber i dag som ekspert på brukervennlighet og universell utforming i Epinova.