Bli en av oss
To backend-utvikleres ekspertise i aksjon
I Epinova er det et konstant fokus på at våre ansatte skal være faglig sterke utviklere, samtidig som at de skal være rådgivende konsulenter for våre kunder.
Epinova har kontorer i 4 byer i Norge. I syd finner du denne gjengen med glade sørlendinger!
Epinova har vokst fra de 4 gründerne i Oslo, i 2007, til å bli over 80 ansatte fordelt i Oslo, Trondheim, Tønsberg og Kristiansand. Gjengen i Kristiansand består av 5 dyktige utviklere, som ønsker å utvide med flere talentfulle kolleger.
I dag består Kristiansandkontoret av Olav Lindekleiv, Lars Timenes, Audun Frøysaa, Lars Walle og Kristian Willumsen. Selv om de er en litt mindre gjeng enn Oslo-kontoret, er det et godt arbeidsmiljø med mange sosiale begivenheter, både med de andre kontorene samt søsterselskapet, Point Taken, som de sitter sammen med.
Kristian har vært en del av Epinova siden 2015 da han flyttet fra København, og begynte som Episerver-ekspert. Han har jobbet som .NET utvikler siden 2007, og med Episerver-utvikling siden 2011.
Som backend-utvikler hos oss har han mye erfaring med commerce og er Optimizely Commerce certified. Før han begynte hos Epinova jobbet han som .Net backend-utvikler innenfor blant annet bank og tele-kommunikasjons-bransjen. Kristian flyttet til i Bø i Telemark i fjor, og prøver å komme til Kristiansand kontoret når det er større sammenkomster, for eksempel sommerfest, julebord og lignende.
Vårt seneste tilskudd til Kristiansand gjengen er Olav. Olav har flere års erfaring med frontend/full stack- og apputvikling, og startet hos oss i august 2021. Han har tidligere jobbet med Vue og den mer tekniske biten av frontend, og har brukt den første tiden hos Epinova til å sette seg bedre inn i universell utforming. Olav tok en bachelorgrad i dataingeniør hos Universitet i Agder i 2017, og begynte deretter å jobbe fulltid som utvikler i Promotek. Allerede før han hadde startet i Epinova deltok han på sommersamling i Kristiansand, og følte seg inkludert fra første dag.
Lars har jobbet med utvikling innenfor .NET og Episerver siden 2005, og er i dag en senior backend-utvikler hos oss i Epinova. I 2017 kom han fra Skatteetatens IT- og servicepartner, og har siden sittet på prosjekter hos Geno, Interpress Norge AS og Miljødirektoratet for å nevne noen. Han har jobbet mye med portaler basert på EPiServer CMS og Microsoft .NET, i tillegg har han erfaring med CRM, integrasjons-, e-handels- og saksbehandlingsløsninger.
Selv om gjengen i Kristiansand er færre enn på Oslo kontoret er det tett dialog mellom distriktene, og mye samarbeid på prosjekter. Lars Timenes forteller at de ofte prater sammen i forbindelse med tekniske avklaringer, og om om de kan bistå med å løse problemer.
For Kristian kan uken regnes som ganske travel da han jobber med to store prosjekter samtidig. Per i dag så jobber han ikke sammen med noen av kollegaene i Kristiansand, men samarbeider tett med Oslo, Tønsberg og Trondheimskontorene med løpende dialog over teams. Dagene starter som oftest med standup og deretter jobbing på et av prosjektene. - Ofte blir det mange møter siden det trengs mye avklaringer i prosjektene mellom kunden, oss og eventuelt andre leverandører til kunden, forteller Kristian.
Lars har jobbet som konsulent i ulike konsulenthus siden 1997, og jobbet hos Epinova i 15 år. Han har sittet i 6 år med SWAT, og jobbet som tech lead for SWAT de siste tre årene. SWAT står for specialized web assistance team, og avdelingen hos Epinova består av mellom 8 og 10 utviklere.
SWAT jobber med å forvalte og videreutvikle løsninger som vi enten har laget i prosjekt for kunde, eller overtatt fra andre leverandører. – Dette vil med andre ord si at man sitter med mange varierte oppgaver, og har en ganske fleksibel hverdag, forteller Lars. Det kan kanskje virke stressende for mange, men dersom man er organisert og planlegger arbeidsdagene gir det snarere en økt fleksibilitet, samt mulighet til å jobbe mye for de som måtte ønske det.
En vanlig arbeidsuke på SWAT temaet er alltid varierende, og man kan forvente seg alt mulig innenfor arbeidsoppgaver. Som tech lead hos SWAT har Lars også ansvar for å avklare og kommunisere med kunder, og følge opp internt med de andre utviklerne i teamet, og lederne.
Fordelen med å jobbe med SWAT er stor fleksibilitet og mye variasjon, i tillegg til at det er rikelig med utfordringer og man kan tilpasse arbeidsmengden så lenge man leverer på det man sitter med. Lars forteller at han jobber mest i Jira, og at på sikt skal de over på DevOps. Han følger stadig med på innboks og oppgaver som kommer inn der, og planlegger eventuell oppfølging. Etter oppgavene er håndtert og fordelt til utviklerne, bistår han med oppgavene, samt setter utviklerne i kontakt med andre som eventuelt kan hjelpe hvis det er komplekse oppdrag. Lars trekker frem samarbeidet med Knowit for IMDI – integrerings og mangfoldsdirektoratet har vært et veldig spennende prosjekt å jobbe med.
Som de fleste andre som arbeidet under korona merket også Kristiansandgjengen en forandring. Det var først og fremst hjemmekontor og mindre sosialisering som var den største endringen som bemerket seg. Lars forteller at det var trist i starten, men etter hvert lærte man å bruke og sette pris på fleksibiliteten det ga, og spesielt når det var barn i huset. For Kristian så var det lite aktiviteter på kontoret under korona som utgjorde den største forskjellen, og han er glad for at de nå kan fortsette med de noe større sosiale sammenkomstene i årene som kommer.
For å ivareta det gode sosiale miljøet prøver gjengen å samles jevnlig, og gjennomføre ulike aktiviteter. Her blir det nevnt blant annet frisbee-golf, lønningspils og padel, samt sommerfest, julebord og andre større begivenheter. Tidligere har de også vært og spist på gode prisbelønte restauranter, tatt båten ut til skjærgårder og hatt familieturer til Dyreparken. Når det passer tar de også turen inn til Oslo kontoret for å møte kolleger, og nyte fagkvelder, godt drikke og ta del i de gode samtalene!
Vi gjennomførte nylig en fagkveld, Epinova Dialog, der de som hadde mulighet fra de ulike distriktskontorene tok turen inn til Oslo, og delte erfaringer og traff hverandre igjen etter mange måneder med hjemmekontor og teams-møter.
I Epinova er det et konstant fokus på at våre ansatte skal være faglig sterke utviklere, samtidig som at de skal være rådgivende konsulenter for våre kunder.
Mens mange arbeidsgivere frykter hva hjemmekontor har å si for arbeidsmiljøet, har en fleksibel arbeidshverdag blitt en selvfølge for arbeidstakerne som ikke lenger kvier seg for å bytte beite, skriver Magnus
Noen selskaper hevder at de ikke benytter teknisk oppgave i en ansettelsesprosess, men vet de da hvem de ansetter?